Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / News / Brussel 1.000 jaar geschiedenis(sen)

Brussel 1.000 jaar geschiedenis(sen)

Tentoonstelling in de Coudenberg Van 6/10/2015 tem 8/11/2015

 

  • Sinds wanneer staat Manneken-Pis er?
  • Wie bombardeerde de stad Brussel in 1695?
  • Wie prijkt boven op het stadhuis?
  • Wat stelt het Atomium eigenlijk voor?

Wilt u een antwoord op deze vragen, kom dan langs voor een wandeling doorheen de tijd op de tentoonstelling "Brussel 1000 jaar geschiedenis(sen) !" die van 6 oktober tot 8 november plaatsvindt in de Coudenberg, Voormalig Paleis van Brussel.
Vanaf 6 oktober is een deel van de Coudenberg omgevormd tot een reusachtige tijdlijn die de geschiedenis van Brussel in kaart brengt. Plaatsen, personages en beroemde of ongewone gebeurtenissen worden voorgesteld langs een parcours waarop elke periode, van de middeleeuwen tot vandaag, een aparte kleur heeft.
Deze sterk visuele en met humor doorspekte tentoonstelling stelt zich tot doel de geschiedenis van de duizendjarige stad voor iedereen toegankelijk te maken, en dan in de eerste plaats voor de kleinsten onder ons. De reis door de tijd eindigt met een spel waarbij iedereen die dat wenst zijn kennis kan testen door elementen op een miniatuur-tijdlijn te plaatsen.

Om dieper te gaan, zie onze publicatie : Brussel, Het grote en het kleine verhaal.

De expositie is toegankelijk van 6 october tot en met 8 november 2015, diensdag tot vrijdag van  9u30 tot 17u en zaterdag en zondag van 10 tot 18u.
Ingang via het BELvue museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel.
Deze tentoonstelling is een initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

gearchiveerd onder: ,