Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / News / Huis aan de Servais-Kinetstraat 13

Huis aan de Servais-Kinetstraat 13

Bescherming van bepaalde delen van het goed

Bescherming van bepaalde delen

Op 22/09/2016 besliste de Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest  bepaalde delen van het huis gelegen aan de Servais-Kinetstraat 13 te Sint-Lambrechts-Woluwe definitief te beschermen.

Architect Antoine Pompe ontwierp het pand gelegen aan de Servais-Kinetstraat 13 te Sint-Lambrechts- Woluwe rond 1922. De opmerkelijke gevelcompositie van de woning ligt in de lijn van die van de kliniek van Dokter Van Neck.
De driehoekige vorm van het inkomportaal, dat terugspringt ten opzichte van het gevelvlak, de zichtbare metalen lateien en ijzerwerk met vage zoömorfe vormgeving zijn alle elementen die bijdragen aan de originaliteit van de compositie. Door het bewust vermijden van enig decoratief element, in de traditionele zin van het woord, drukt de gevel op elegante wijze de opbouw en interne organisatie van het gebouw uit.
Het gebouw beslaat een relatief klein terreinoppervlak van 7 meter breedte op 11 meter diepte. Het grondplan is compact en inventief. De originele opbouw van de trappenhal en het gebruik van halve niveaus voor de verdiepingen optimaliseert de beperkte beschikbare ruimte.
Het huis vormt zowel in zijn compositie, zijn vormgeving als in de conceptie van het grondplan een bijzonder merkwaardig voorbeeld van de meer bescheiden realisaties van architect Antoine Pompe.
 

gearchiveerd onder: , ,