Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / News / Internationnaal Fotographisch Experiment met Monumenten

Internationnaal Fotographisch Experiment met Monumenten

Tentoonstelling - Sint-Gorikshallen - van 2/9 tot 31/10/2019

Tentoonstelling van de geselecteerden

Het is essentieel dat jongeren steeds meer bewust worden gemaakt van het belang om het erfgoed van hun stad te behouden. Hoe beter zij hun erfgoed kennen, hoe gemakkelijker het voor hen wordt om zich het erfgoed toe te eigenen en op die manier hun plaats te vinden in het hart van onze multiculturele metropool.
Daarom neemt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest sinds 1998 deel aan het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten, een project dat in 1992 in Catalonië werd opgestart in het kader van de Europese Open Monumentendagen.
Onder de sensibiliseringsacties die Urban.brussels voert, heeft het lnternationaal Fotografisch Experiment met Monumenten in de loop van de jaren voortdurend aan belang gewonnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Deze wedstrijd maakt het via een algemeen bekende techniek - de fotografie - mogelijk de blik van de jonge leerlingen te vestigen op de erfgoedrijkdom van hun gewest. De wedstrijd staat open voor alle Brusselse scholen van alle richtingen en mocht ook dit jaar weer op heel wat belangstelling rekenen bij de leerkrachten en directies. Meer dan 800 leerlingen uit 24 scholen hebben foto's ingezonden. Door mee te doen hebben ze het erfgoed van hun stad op een andere manier leren benaderen, namelijk via de lens van hun fototoestel waardoor ze elementen hebben ontdekt waaraan ze anders waarschijnlijk geen aandacht hadden besteed.

Ontdek de 25 foto’s die dit jaar geselecteerd werden door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Onder de luifels van de Sint-Gorikshallen, op het Sint-Goriksplein te Brussel.

Tentoonstellingen gratis toegankelijk van 2 september tot 31 oktober 2019.

 

 


 

 


Ontdek hier de 25 foto's die dit jaar werden geselecteerd onder de meer dan duizend ontvangen opnames.

 

gearchiveerd onder: , ,