Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / News / Open Monumentendagen 2019

Open Monumentendagen 2019

Een plaats voor kunst - 14 en 15 september 2019

Een plaats voor kunst

14 en 15 september 2019

De Open Monumentendagen zijn ieder jaar voor duizenden bezoekers, zowel Brusselaars, Walen, Vlamingen als buitenlanders een niet te missen evenement. Een weekend lang bieden ze de gelegenheid om de stad vanuit een ander perspectief te herontdekken, nieuwe gebouwen of  architectuurstijlen  te leren kennen of plaatsen te bezoeken die beperkt toegankelijk zijn.

De volgende Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vinden plaats op 14 en 15 september 2019 en hebben als thema "Een plaats voor kunst". Dit thema werd gekozen door Rudi Vervoort, minister-president van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, en kadert in het jaarlijkse thema "Kunst en Erfgoed" van het Gewest.
Op het programma staan plaatsen ontworpen voor artistieke activiteiten (academies voor schone kunsten, muziekacademies, dansscholen, theaters, concertzalen, opera's, bioscopen, enz.) of die kunstcollecties (schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, fotografie, enz.) huisvesten, alsook kunstenaarsateliers. Ook de ontmoetingsplaatsen van kunstenaars worden belicht.

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed had het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zich voor de editie 2018 van de Dagen een uitdaging gesteld: de burgers vragen om "hun" erfgoed te bespreken/presenteren. Het programma dat voortvloeide uit de projectoproep bood de gelegenheid om het Brusselse erfgoed op een nieuwe manier te bekijken dankzij de grote verscheidenheid aan en  de originaliteit van bepaalde activiteiten en de openstelling van nieuwe plaatsen.
Voor 2019 stelt de Directie Cultureel Erfgoed voor om, naast een meer traditioneel programma met een welomschreven thema, een meer open formule te behouden voor "burgerprojecten" onder het label "Het erfgoed, dat zijn wij".

Het deelnemingsformulier of het formulier voor een burgerproject downloaden.

Meer info: jdp-omd@urban.brussels

gearchiveerd onder: ,

Meer nieuwsberichten?