Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Over ons / Onze partners en netwerken / Partners / Homegrade

Homegrade

update na verhuis van Stadswinkel // Homegrade

Een integrale aanpak van de huisvesting

Homegrade is het referentiecentrum voor huisvesting in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het richt zich tot alle gezinnen, huurders en eigenaars die de kwaliteit van hun woning wensen te verbeteren.

Het is onafhankelijk en ontstond in februari 2017 uit de fusie van het Energiehuis en de Stadswinkel.
Homegrade biedt elk gezin een persoonlijke en aangepaste aanpak. De begeleiding is multidisciplinair en globaal. Zijn doel is de Brusselaars te helpen bij alle kwesties (praktische, technische, administratieve, financiële, enz.) inzake huisvesting. Het stimuleert de positieve en concrete keuzes met het oog op een duurzame ontwikkeling. Het spoort aan tot wijziging van gedrag, gewoontes en vooroordelen ten aanzien van het woonmilieu. Zo draagt het bij tot de verbetering van de levenskwaliteit van de Brusselaars.
Homegrade ondersteunt de gezinnen, rekening houdend met hun vragen en hun behoeften. Het oefent geen commerciële activiteit uit en al zijn diensten zijn volledig gratis.

Zijn team bestaat uit deskundigen op bijna alle gebieden van de huisvesting en de gebouwen: akoestiek, energie, erfgoed, renovatie en stedenbouw. Het adviseursteam van Homegrade beantwoordt alle vragen per e-mail, per telefoon of in het infocentrum.

Homegrade pakt de huisvesting aan in haar geheel!

Website : http://homegrade.brussels

 

Waarom een beroep doen op de Homegrade-adviseurs?

Homegrade geeft informatie en advies over:

  • De bouwelementen en technische uitrustingen (fotovoltaïsche zonnepanelen, verwarmingsketel, ventilatie, regenwatertank, enz.) om het gebruik en de energieprestaties ervan te optimaliseren
  • Akoestiek, energie, isolatie, verhuur, erfgoed, kleine mede-eigendommen, stedenbouw en dagelijkse handelingen
  • De Renolution-premies en de kredieten

Homegrade begeleidt u stap voor stap bij uw renovatieproject:

  • Prioritering van de werken
  • Technisch advies en hulp bij de materiaalkeuze
  • Aanvragen van vergunningen zonder architect
  • Analyse van offertes
  • Expertise op het vlak van akoestiek en erfgoed
  • Voorbereiding van de aanvraagformulieren voor premies

 

Contact: