Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / News / Het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten

Het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten

Tentoonstelling van de 25 geselecteerde foto’s - In de Sint-Gorikshallen - Van 30/7 tot 20/9/2018

Het is essentieel dat jongeren steeds meer bewust worden gemaakt van het belang om het erfgoed van hun stad te behouden. Hoe beter zij hun erfgoed kennen, hoe gemakkelijker het voor hen wordt om zich het erfgoed toe te eigenen en op die manier hun plaats te vinden in het hart van onze multiculturele metropool.

Daarom neemt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest sinds 1998 deel aan het Internationaal Fotografisch Experiment met Monumenten, een project dat in 1992 in Catalonië werd opgestart in het kader van de Europese Open Monumentendagen.

Deze wedstrijd richt zicht tot alle Brusselse scholen en staat open voor al hun afdelingen. Ook dit jaar kon het initiatief op veel belangstelling rekenen van leerkrachten en in onderwijskringen. Meer dan 800 leerlingen namen deel aan de wedstrijd! Dit bood hen de kans om het erfgoed van hun stad op een andere manier te benaderen. Door de lens van hun camera ontdekten ze elementen waaraan ze in het dagdagelijkse leven anders waarschijnlijk geen aandacht zouden besteden. 

Ontdek, onder de luifels van de Sint-Gorikshallen, de 25 foto’s die dit jaar geselecteerd werden door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, of bekijk ze online.

Tentoonstellingen gratis toegankelijk van 30 juli tot 20 september 2018, in de Sint-Gorikshallen, Sint-Goriksplein te Brussel.

Organisatie: Directie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 

gearchiveerd onder: , , ,