Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ontdekken / Documentatiecentrum

Documentatiecentrum van urban.brussels

Documentatiecentrum

Doelstelling

Het Documentatiecentrum van Urban.brussels (DOC) verzamelt en beheert documentatie over de stedenbouw, de architectuur, het culturel erfgoed, de archeologie, en ruimer ook over de geschiedenis en de ontwikkeling van het Gewest. Het stelt al deze gegevens overigens ter beschikking van het Bestuur en van een gespecialiseerd publiek.
In oorsprong wilde het Centrum louter inspelen op de behoeften van het Bestuur. Intussen omvat het in hoofdzaak een bibliotheek met ruim 20.000 werken en zowat 33.000 tijdschrifttitels, waaronder ook oude tijdschriften. Het Centrum biedt ook de mogelijkheid bepaalde studies, dossiers of archieven te raadplegen die door het bestuur gemaakt of samengesteld werden. Er is bovendien een rijk iconografisch fonds met betrekking tot het Gewest.
Het Centrum heeft ook de boeken- en tijdschriftcollecties van de Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen opgenomen. En het biedt toegang tot de dossiers van deze Commissie.

Online catalogus

Online catalogus raadplegen.

Digitale collecties

Er kunnen diverse teksten ingekeken worden:

Leeszaal

Toegang en openingsuren

Enkel op afspraak

 

02/4328320 of via mail

Adres

Documentatiecentrum (DOC)
urban.brussels
Kunstberg 10-13
1000 Brussel

Openbaar vervoer : halte station Brussel-Centraal