Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ontdekken / Publicaties / Tijdschrift Erfgoed Brussel / Art nouveau

Art nouveau

Art nouveau

Het nummer 22 van Erfgoed Brussel is gewijd aan de art nouveau.  Het nummer streeft geen volledigheid na,  maar wil doorheen de artikels en getuigenissen aantonen dat achter het ideaalbeeld dat we de art nouveau vaak toedichten, nog heel wat raadsels en onontgonnen aspecten schuil gaan. De meesterwerken van de deze stijl geven Brussel meer dan ooit naam en faam als hoofdstad van de art nouveau dankzij hun toeristische troeven en door de sterke mediatisering errond. Hoewel hun vrijwaring ondertussen dus gewaarborgd lijkt,  blijft ook vandaag echter nog waakzaamheid geboden om hun voortbestaan te verzekeren.

Neem ook de uitnodiging aan om nog wat verder in de tijd terug te reizen, op ontdekking van het Brussel van de 17de eeuw. Eerst door in de huid van een onderzoeker te kruipen op zoek naar de identiteit van een geheimzinnig Brussels herenhuis dat voorkomt op een merkwaardig schilderij , maar lange tijd niet kon worden geïdentificeerd. Vervolgens door  een blik te werpen op de 17de-eeuwse Brusselse landschappen die zijn afgebeeld op de tekeningen van de kunstenaar Remigio Cantagallina. Aan deze Florentijnse kunstenaar worden deze zomer niet minder dan drie tentoonstellingen en drie publicaties gewijd, een afspraak die u zeker niet mag missen!
 

 

Collectie

Tijdschrift Erfgoed Brussel

Nr. 22

Jaar

2017

Nr wettelijk depot

D/2017/6860/009

Isbn-nummer

978-2-87584-142-1

Aantal pagina's

132

Aanbevolen prijs

10,00