Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ontdekken / Publicaties / Tijdschrift Erfgoed Brussel / Kunstenaarsateliers

Kunstenaarsateliers

EB 26-27
Kunstenaarsateliers

Dubbel nummer

Kunstenaarsateliers spreken tot onze verbeelding. Het atelier is de plek waar de kunst vorm krijgt, waar de kunstenaar grondstoffen verwerkt en gereedschap hanteert om zijn ideeën en voorstellingen te materialiseren. Een overzicht van de ontwikkeling van de atelierwoningen in de 19de en 20ste eeuw en een aantal markante - ook recentere - voorbeelden illustreren in welke context die ateliers tot stand komen en welke rol de kunstenaar en de kunstvorm hierin spelen. Verder wordt aandacht besteed aan de actuele uitdagingen die het behoud van kunstenaarsateliers met zich meebrengen, zoals hun bescherming, hun restauratie en hun gebruik of herbestemming.

De varia belichten het interieur van een icoon van de naoorlogse architectuur in Brussel: het gebouw van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Een gesprek met de bezieler van de Ommegang illustreert hoe dit immateriële erfgoed van de hoofdstad in stand wordt gehouden voor de volgende generaties.

 

Collectie

Tijdschrift Erfgoed Brussel

Nr. 26-27

Jaar

2018

Nr wettelijk depot

D/2018/6860/023

Isbn-nummer

978-2-87584-164-3

Aantal pagina's

160

Aanbevolen prijs

20€