Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ontdekken / Publicaties / Brussel, stad van kunst en geschiedenis / De Menselijke Driften

De Menselijke Driften

Brussel, Stad van Kunst en Geschiedenis nr 60 - Het paviljoen van de menselijke driften in het jubelfeestpark
De Menselijke Driften

Deze uitgave in onze reeks Brussel, Stad van Kunst en Geschiedenis is gewijd aan De Menselijke Driften, het marmeren reliëf van Jef Lambeaux en het gelijknamige paviljoen van Victor Horta. Drie auteurs buigen zich over dit verborgen pareltje van het Jubelpark, een unieke samenwerking tussen twee grootmeesters van de Belgische beeldhouwkunst en architectuur.

Werner Adriaenssens (KMKG/VUB) geeft ons een inkijk in de moeizame totstandkoming van het reliëf en in het bijzonder de schandaalsfeer waarmee dit gepaard ging.

Claudine Houbart (ULiège) beschrijft de bouwgeschiedenis van het paviljoen, de vergetelheid waarin het al snel belandde en de ingrijpende transformaties die er voor werden uitgedacht, maar nooit werden uitgevoerd.

André Demesmaeker (Regie der Gebouwen), neemt ons tot slot mee in de geslaagde restauratiewerken die het reliëf en paviljoen tussen 2012 en 2014 in volle glorie hebben hersteld.

Lees het volledige nummer online

Collectie

Brussel, stad van kunst en geschiendenis

Nr. 60

Auteur(s)

Adriaenssens Werner Houbart Claudine Demesmaeker André

Jaar

2021

Nr wettelijk depot

D/2021/6860/004

Isbn-nummer

978-2-87584-193-3

Aantal pagina's

48

Aanbevolen prijs

€ 7,50